Grupări teroriste islamiste din Nigeria folosesc copii în atacuri sinucigaşe cu bombă

Grupări teroriste islamiste din Nigeria folosesc femei cu copii, pentru a evita identificarea înainte de întreprinderea atacurilor sinucigaşe cu bombă, au avertizat oficiali, citaţi de The Independent.

335 afișări
Imaginea articolului Grupări teroriste islamiste din Nigeria folosesc copii în atacuri sinucigaşe cu bombă

Grupări teroriste islamiste din Nigeria folosesc copii în atacuri sinucigaşe cu bombă-oficiali (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Două femei cu copii s-au aruncat în aer în oraşul nigerian Madagali, pe 13 ianuarie, atât ele, cât şi copii lor au murit, împreună cu patru alte persoane.

Acestea au trecut de un punct de control pentru că erau însoţite de copii lor, potrivit BBC.

Conform oficialilor, folosirea copiilor în atacurile sinucigaşe ar putea semnala o tendinţă ”periculoasă”.

Gruparea islamistă Boko Haram este supectată că s-ar fi aflat în spatele acestui atac cu copii.

Boko Haram a mai folosit anterior femei în atacuri sinucişase, ridicând suspiciuni că acestea ar putea fi unele dintre miile de persoane de sex feminin răpite de-a lungul anilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici