Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat din SUA, înlocuită de adjunctul ei, John Heffern

Victoria Nuland, asistentul secretarului american de Stat pentru Afaceri europene şi eurasiatice, a fost înlocuită de adjunctul ei, John Heffern. Decizia infirmă zvonurile că Nuland s-ar fi aflat pe o lista cu înalţi oficiali care ar fi fost rugaţi să rămână şi după instalarea noii Administraţii Trump.

1352 afișări
Imaginea articolului Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat din SUA, înlocuită de adjunctul ei, John Heffern

Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat din SUA, înlocuită de adjunctul ei, John Heffern (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Săptămâna trecută, Sean Spicer, noul responsabil pentru relaţia cu presa de la Casa Albă, a anunţat că aproximativ 50 de înalţi oficiali numiţi în funcţii de Administraţia Obama vor rămâne în posturi şi după instalarea noii administraţii, pentru a asigura continuitatea actului de guvernare, relata Reuters într-un material din data de 19 ianuarie.

Însă, un oficial din cadrul serviciilor de informaţii şi doi diplomaţi de rang înalt ar fi anunţat că plănuiesc să-şi părăsească funcţiile în pofida cererilor de a rămâne şi în timpul Administraţiei Trump, au declarat actuali şi foşti funcţionari americani.

Cei trei, printre care şi Victoria Nuland, apăreau pe o listă parţială de înalţi oficiali rugaţi de echipa de tranziţie a lui Donald Trump să rămână în funcţii şi după instalarea noului preşedinte. Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, lista ar fi fost întocmită pe data de 17 ianuarie.

Pe de altă parte, un oficial american a declarat că echipa de tranziţie nu i-a propus niciodată lui Nuland să rămână şi nu avea informaţii că numele ei ar fi apărut pe o astfel de listă.

Victoria Nuland a fost numită în funcţia de asistent al secretarului american de Stat pentru Afaceri europene şi eurasiatice în luna septembrie 2013 şi în această calitate a efectuat o vizită la Bucureşti, fiind acuzată unii lideri politici români că s-ar fi implicat în treburile interne ale României.

John Heffern, care va asigura interimatul după plecare lui Nuland, a fost anterior ambasadorul Statelor Unite în Armenia şi adjunctul şefului misiunii SUA pe lângă NATO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici