Guvernatorul regiunii ruse Kemerovo a demisionat în urma incendiului de la centrul comercial, soldat cu peste 60 de morţi

Aman Tuleyev, guvernator al regiunii ruse Kemerovo din anul 1997, a demisionat în urma devastatorului incendiu de la un centru comercial din capitala regiunii, soldat cu peste 60 de morţi, majoritatea copii, informează site-ul postului BBC News.

304 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul regiunii ruse Kemerovo a demisionat în urma incendiului de la centrul comercial, soldat cu peste 60 de morţi

Guvernatorul regiunii ruse Kemerovo a demisionat în urma incendiului de la centrul comercial unde au murit peste 60 de oameni

La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial "Zimniaia Vişnia" din oraşul Kemerovo. În urma incendiului au murit 64 de persoane, printre care 41 de copii, iar 76 de persoane au fost rănite, inclusiv 27 de copii.

Guvernatorul a declarat că demisia este "singura decizie reală, corectă şi conştientă" pe care o poate lua în urma dezastrului.

Există informaţii că printre cei decedaţi în incendiu s-ar număra şi nepoata lui Tuleyev.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că neglijenţa criminală şi nepăsarea sunt cauzele incendiului din Kemerovo. Alarma de incendiu din cadrul centrului comercial nu mai funcţiona din 19 martie, iar nimeni nu a făcut demersuri pentru a remedia această situaţie şi nu existau nici extinctoare suficiente.

Mai multe mii de persoane au participat la un protest la Kemerovo, în legătură cu incendiul de la centrul comercial din oraşul siberian, criticând modul în care autorităţile au reacţionat în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici