Guvernatorul statului Virginia: Bărbatul care a ucis doi jurnalişti americani intenţiona să comită şi alte violenţe

Bărbatul care a ucis doi jurnalişti americani miercuri, în timp ce realizau un interviu în direct pentru un post de televiziune, intenţiona să comită şi alte acte de violenţă, înainte de a se sinucide, a declarat vineri guvernatorul statului Virginia, Terry McAuliffe, citat de AFP în pagina online.

308 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul statului Virginia: Bărbatul care a ucis doi jurnalişti americani intenţiona să comită şi alte violenţe

Bărbatul care a ucis doi jurnalişti americani intenţiona să comită şi alte violenţe - guvernator (Foto: Captura Video)

McAuliffe a vizitat studiourile postului local WDBJ-TV din Roanoke, la două zile după ce Vester Flanagan, în vârstă de 41 de ani, i-a împuşcat mortal pe reporterii Alison Parker (24 de ani) şi Adam Ward (27 de ani).

Vester Flanagan, un fost angajat al WDBJ-TV care fusese concediat în februarie 2013, s-a sinucis la câteva ore după crime, fiind înconjurat de poliţie pe o autostradă în direcţia capitalei federale Washington.

"Am aflat astăzi că acest individ avea multă muniţie şi intenţiona să facă rău unui număr mare de persoane, în opinia noastră", a declarat McAuliffe.

"Nu putem şti exact ce intenţiona să facă dar, după toate dovezile, avea intenţii rele", a adăugat el.

Flanagan a utilizat un pistol Glock, achiziţionat legal, pentru a-i ucide pe cei doi jurnalişti, împuşcaţi în cap, şi a o răni pe persoana intervievată, Vicki Gardner.

Poliţiştii au găsit în maşina lui accidentată un pistol Glock încărcat şi şase încărcătoare, o listă cu lucruri de făcut, al cărei conţinut nu a fost divulgat, şi 17 scrisori timbrate.

De asemenea, poliţiştii au găsit o valiză cu trei plăcuţe de înmatriculare, o perucă şi un şal.

Guvernatorul democrat, care deţine la rândul său arme de vânătoare, a pledat pentru extinderea verificării antecedentelor înaintea achiziţionării unei arme.

În prezent, verificările antecedentelor sunt obligatorii doar pentru achiziţiile făcute din magazine sub licenţă, dar nu şi din târguri, vânzări private sau pe Internet.

"Dacă mergi într-un târg de arme, sunt multe pancarte pe care scrie: Veniţi să cumpăraţi arme de aici, noi nu verificăm antecedentele", a precizat guvernatorul.

Preşedintele american, Barack Obama, a încercat să determine o înăsprire a legislaţiei după uciderea a 20 de copii la şcoala Sandy Hook din Newtown (Connecticut), în decembrie 2012, dar fără succes.

El a mărturisit luna trecută că eşecul în acest caz este una dintre cele mai mari frustrări din cele două mandate ale sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici