Guvernul britanic a mobilizat în Irak avioane fără pilot utilizate până în prezent în Afganistan

Guvernul britanic a anunţat joi că a mobilizat în Irak mai multe dintre avioanele sale fără pilot utilizate până în prezent în Afganistan, pentru a-şi consolida dispozitivul în faţa grupării Stat Islamic (SI).

157 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic a mobilizat în Irak avioane fără pilot utilizate până în prezent în Afganistan

Guvernul britanic a mobilizat în Irak avioane fără pilot utilizate până în prezent în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avioane fără pilot Reaper pilotate de la distanţă vor servi în scopuri de recunoaştere, monitorizare şi colectare de informaţii, a anunţat ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, în faţa Parlamentului.

Pentru prima oară aceste aparate vor fi folosite în afara Afganistanului, ţară din care armata britanică trebuie să îşi retragă trupele până la sfârşitul anului.

La nevoie, Reaper, de fabricaţie americană şi succesor al Predator, poate paraşuta rachete şi bombe într-o configuraţie de luptă.

"Dacă sunt solicitate atacuri, Reaper poate completa operaţiuni deja efectuate de (avioane) Tornado ale Royal Air Force", a precizat ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon.

Marea Britanie a mobilizat deja în Irak opt avioane de vânătoare Tornado. Începând din 30 septembrie, aceste aparate atacă aproape în fiecare zi poziţii ale jihadiştilor din cadrul grupării Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici