Guvernul britanic se mobilizează în faţa inundaţiilor. Noi precipitaţii, aşteptate în următoarele zile - FOTO

Guvernul britanic s-a mobilizat marţi, pentru a calma nemulţumirea victimelor inundaţiilor, care au afectat regiunile din nord-vestul ţării, în condiţiile în care noi precipitaţii sunt aşteptate pentru următoarele zile.

240 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic se mobilizează în faţa inundaţiilor. Noi precipitaţii, aşteptate în următoarele zile - FOTO

Guvernul britanic se mobilizează în faţa inundaţiilor. Noi precipitaţii, aşteptate în următoarele zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reuniunea Consiliului de miniştri a fost amânată marţi pentru ca premierul David Cameron să-şi continue deplasarea în regiunile cele mai afectate.

După vizita la Dorset, în sud-vestul ţării, premierul David Cameron, care a deblocat 155 de milioane de euro pentru consecinţele intemperiilor, s-a deplasat marţi la Devon, unde nemulţumirea este în creştere faţă de modul în care autorităţile gestionează situaţia.

Locuitorii din regiunile afectate critică în special absenţa autorităţilor de la faţa locului şi lipsa unor acţiuni în vederea evacuării persoanelor sinistrate.

Nord-vestul Angliei este afectat de mai bine de o lună de inundaţii fără precedent, 1.000 de persoane fiind evacuate de la sfârşitul lunii ianuarie.

Autorităţile se aşteaptă ca nivelul apelor să crească, în condiţiile în care serviciile meteorologice au anunţat ploi începând de marţi până vineri în mai multe regiuni din sudul şi vestul ţării.

Transporturile publice erau, de asemenea, perturbate marţi în sudul ţării, în special liniile feroviare care asigură legătura cu Londra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici