Guvernul finlandez neagă planurile de introducere a săptămânii de lucru de patru zile, cu program flexibil de câte şase ore. Cum s-a produs confuzia

Presa a relatat săptămâna aceasta faptul că noul premier al Finlandei îşi propune să introducă săptămâna de lucru de patru zile, cu program flexibil de câte şase ore, permiţându-le astfel angajaţilor să petreacă mai mult timp în familie. Măsura nu se află însă pe agenda guvernului finlandez, a relatat RTL.

1201 afișări
Imaginea articolului Guvernul finlandez neagă planurile de introducere a săptămânii de lucru de patru zile, cu program flexibil de câte şase ore. Cum s-a produs confuzia

Sursa: Profimedia

Presa internaţională a răspândit informaţia potrivit căreia Finlanda ar urma să introducă un program de lucru redus, cu patru zile de lucru pe săptămână, a câte şase ore fiecare. Povestea s-a dovedit însă falsă, biroul premierului Sanna Marin infirmând existenţa acestei iniţiative, potrivit RTL Today.

Un purtător de cuvânt a declarat că modificarea programului de lucru nu se află în prezent pe agenda guvernului.
 
Conform analizei News Now Finland, confuzia s-a produs în urma unui eveniment aniversar al social-democraţilor finlandezi, care serbau în luna august 2019 120 de ani de la înfiinţarea organizaţiei politice. Sanna Marin a sugerat atunci că o măsură benefică productivităţii angajaţilor din ţară ar putea fi introducerea săptămânilor de patru zile lucrătoare sau a zilelor cu şase ore de muncă. Cu toate acestea, propunerea nu a fost niciodată abordată la modul serios, astfel încât măsura să poată fi implementată. În acest moment, norma de lucru obişnuită a finlandezilor este de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână.
 
Sanna Marin a fost aleasă în funcţia de conducere a guvernului finlandez la începutul lunii decembrie şi este, la 34 de ani, al doilea cel mai tânăr şef de guvern din lume. Înainte ca Marin să devină prim-ministru, a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în Finlanda. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici