Guvernul Franţei analizează măsuri pentru reinserţia persoanelor radicalizate

Un raport ce enumeră măsuri cu privire la reinserţia socială a persoanelor radicalizate, măsuri ce ar putea ajuta în lupta împotriva terorismului, a fost prezentat Ministerului francez al Afacerilor Interne de către un deputat, informează site-ul publicaţiei Le Monde.

64 afișări
Imaginea articolului Guvernul Franţei analizează măsuri pentru reinserţia persoanelor radicalizate

Guvernul Franţei analizează măsuri pentru reinserţia persoanelor radicalizate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deputatul socialist Sébastien Pietrasanta a prezentat joi, Ministerului Afacerilor Interne concluziile cu privire la lucrările pe tema "Deradicalizarea, instrument de luptă împotriva terorismului", ce prezintă 37 de măsuri pentru "reinserţia" persoanelor radicalizate.

Sébastien Pietrasanta, fost raportor al proiectului de lege împotriva terorismului, primise în luna februarie misiunea să analizeze profilurile persoanelor vizate de fenomenul de radicalizare violentă în legătură cu filierele teroriste.

Raportorul a subliniat "eficacitatea liniei verzi pentru identificarea persoanelor aflate în pericol de radicalizare violentă" şi a propus "urmărirea cercetărilor care vizează elaborarea unui contradiscurs eficace în direcţia tinerilor", conform comunicatului transmis de Ministerul francez al Afacerilor Interne.

Printre propuneri, Pietrasanta evocă crearea unei "structuri naţionale de susţinerea a familiilor", o "urmărire psihologică personalizată şi acţiuni vizând reinserţia socială" a celor radicalizaţi şi axarea pe "mărturiile familiilor victimelor, familiilor de islamişti şi ale celor care au renunţat la aceste activităţi" conform textului raportului, disponibil pe internet.

Pentru deţinuţi, raportorul sugerează crearea de "noi cartiere dedicate în cadrul închisorilor", o ierarhizare a gradului de radicalitate şi propuneri de detenţie adaptate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici