Guvernul Israelului accelerează planul unui parc naţional la periferia Ierusalimului de Est

Guvernul israelian a aprobat un plan de accelerare a procedurilor pentru construirea unui parc naţional pe versantul de est al Muntelui Scopus, un proiect ce riscă să blocheze planurile palestiniene în Ierusalimul de Est, relatează ziarul Haaretz.

138 afișări
Imaginea articolului Guvernul Israelului accelerează planul unui parc naţional la periferia Ierusalimului de Est

Guvernul Israelului accelerează planul unui parc naţional la periferia Ierusalimului de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse din cadrul Autorităţii pentru Parcuri Naturale au explicat că planul israelian are rolul de a bloca proiectele palestiniene de construcţii între satele Isawiyah şi A-Tur, la periferia Ierusalimului de Est.

Potrivit contestatarilor proiectului, zona nu are nicio valoare naturală sau arheologică specială, deci nu ar trebui declarată rezervaţie naturală. Însă Guvernul israelian a justificat decizia prin protejarea peisajului între Ierusalim şi Deşertul Iudeea.

Surse guvernamentale israeliene continuă să susţină că planurile de extindere a colonizării şi acest proiect sunt măsuri compensatorii convenite informal cu palestinienii în schimbul eliberării a zeci de deţinuţi condamnaţi pentru crime.

Pe fondul criticilor palestiniene şi internaţionale, Israelul a fost nevoit să anuleze un plan care prevedea construirea a zeci de mii de locuinţe în colonii din Cisiordania. Planul aprobat joi riscă să atragă noi critici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici