Guvernul japonez a postat o serie de mesaje pe Twitter cu privire la "testul nuclear nord-coreean"

Biroul premierului japonez a postat marţi o serie de mesaje pe Twitter, serie intitulată "informaţii despre testul nuclear nord-coreean" înainte ca această informaţie să fie confirmată.

151 afișări
Imaginea articolului Guvernul japonez a postat o serie de mesaje pe Twitter cu privire la "testul nuclear nord-coreean"

Guvernul japonez a postat o serie de mesaje pe Twitter cu privire la "testul nuclear nord-coreean" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Seria de postări pe Twitter a început în momentul în care Agenţia japoneză de meteorologie şi Guvernul anunţau posibilitatea ca Phenianul să fi efectuat al treilea test nuclear, la prânz.

Ea a început după mai puţin de o jumătate de oră de la declanşarea unui seism artificial, detectat în nord-estul Coreei de Nord de către mai multe agenţii specializate din Japonia şi din alte ţări din regiune.

În aproximativ o oră, nouă mesaje au fost postate pe Twitter. 

Primul a anunţat producerea unui cutremur artificial de pământ în Coreea de Nord.

"Deoarece este posibil să fie vorba de un test nuclear nord-coreean, o celulă specială a fost creată pe lângă premier", continuă anunţul.

Al doilea mesaj postat pe Twitter descrie ordinele date imediat de către premier Guvernului (strângere şi analiză de date, difuzare de informaţii către populaţie, colaborare cu alte ţări vizate).

Mesajele următoare semnalează o conferinţă de presă a purtătorului de cuvânt al Guvernului, apoi conţinutul acesteia, precum şi precizări cu privire la cutremurul detectat în nord-estul Coreei de Nord, la ora locală 11.57 (04.57, ora României), potrivit Agenţiei de meteorologie, care a măsurat un seism "special" cu magnitudinea de 5,2, la o adâncime de mai puţin de un kilometru.

În cel de-al nouălea mesaj postat pe Twitter, biroul premierului japonez anunţa o a doua conferinţă de presă a purtătorului de cuvânt al Guvernului.

Contul de Twitter în japoneză al Biroului premierului Shinzo Abe, aflat la putere de la sfârşitul lui decembrie, număra marţi 147.575 de abonaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici