Guvernul pakistanez se distanţează de iniţiativa ministrului Căilor Ferate, în cazul filmului antiislam

Guvernul pakistanez s-a distanţat duminică de iniţiativa unui ministru care a promis o recompensă pentru uciderea realizatorului filmului antiislam "Inocenţa musulmanilor", produs în Statele Unite.

239 afișări
Imaginea articolului Guvernul pakistanez se distanţează de iniţiativa ministrului Căilor Ferate, în cazul filmului antiislam

Ministrul pakistanez al Căilor Ferate, Ghulam Ahmed Bilur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceasta nu este politica guvernului. Ne distanţăm total de aceasta", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al premierului Raja Pervez Ashraf, cu privire la recompensa de 100.000 de dolari promisă de ministrul pakistanez al Căilor Ferate, Ghulam Ahmed Bilur, persoanei care îl va ucide pe realizatorul acestui film.

Ministrul a făcut anunţul sâmbătă, la Peshawar, în nord-vestul ţării. "Fac apel, de asemenea, la talibani şi la fraţii Al-Qaida să participe la această nobilă acţiune", a adăugat ministrul, dând asigurări că, dacă ar avea ocazia, l-ar ucide cu propriile sale mâini pe realizator. "După aceea pot să mă spânzure", a încheiat el.

Pakistanul a fost una dintre principalele scene ale manifestaţiilor împotriva filmului american antiislam. Vineri, după marea rugăciune, demonstraţii la care au participat zeci de mii de persoane au degenerat în violenţe, lăsând în urmă 21 de morţi şi peste 200 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici