Hackerii din grupul Anonymous au obţinut documente confidenţiale NATO

Hackerii din grupul Anonymous au anunţat că au pătruns ilegal în sistemul informatic al NATO şi au intrat în posesia unui gigaoctet de documente ale Alianţei Nord-Atlantice.

839 afișări
Imaginea articolului Hackerii din grupul Anonymous au obţinut documente confidenţiale NATO

Hacker (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Da, #NATO a fost piratat. Şi avem numeroase materiale confidenţiale", afirmă un mesaj publicat în contul Twitter al grupului.

"Acum avem un gigaoctet de date NATO, însă pe cele mai multe nu le vom publica, deoarece ar fi iresponsabil. Dar, oh, NATO...", afirmă un alt mesaj.

Ulterior, grupul a publicat un document datat 2002, privind procedurile de securitate informatică, şi un alt document, confidenţial, care face referire, aparent, la operaţiunile din Kosovo.

FBI a anunţat, miercuri, arestarea a 16 persoane în Statele Unite şi a altor cinci în Europa, în ancheta asupra grupului Anonymous, devenit cunoscut după atacurile informatice asupra site-urilor Visa şi PayPal, după ce acestea au blocat transferurile către site-ul WikiLeaks.

Atât Anonymous, cât şi grupul LulzSec au anunţat joi că îşi vor continua campaniile împotriva companiilor şi guvernelor, publicând un comunicat comun. "Nu ne este teamă. Ameninţările voastre cu arestarea nu înseamnă nimic pentru noi, deoarece nu puteţi aresta o idee", afirmă comunicatul publicat pe Twitter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici