"Breaking news: Barack Obama, asasinat" - Aşa arăta mesajul unui cont Twitter al Fox New, atacat de hackeri

O grupare de hackeri a preluat controlul asupra unui cont pe Twitter al postului american de televiziune Fox News şi a postat un mesaj anunţând că preşedintele Barack Obama a fost asasinat, mesaj care a rămas postat timp de peste două ore.

469 afișări
Imaginea articolului "Breaking news: Barack Obama, asasinat" - Aşa arăta mesajul unui cont Twitter al Fox New, atacat de hackeri

"Breaking news: Barack Obama, asasinat" - Aşa arăta mesajul unui cont Twitter al Fox New, atacat de hackeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contul @foxnewspolitics anunţa "BREAKING NEWS: @BarackObama asasinat, nu a reuşit să supravieţuiască după două răni împuşcate". Mesajul nu a fost şters imediat, putând fi citit timp de peste două ore. Mesajul pare că a fost revendicat de un grup care se autointitulează The Script Kiddies, relatează BBC News Online.

Mai multe mesaje bizare au început să apară pe site-ul Fox News Politics, luni dimineaţa, de la ora 6.00 GMT (9.00, ora României). "Tocmai am obţinut acces total la (contul) nostru de Twitter şi de e-mail. (Un) 4 (iulie) fericit", anunţa primul mesaj. "@BarackObama nu mai este. Preşedintele a murit", anunţa al doilea mesaj. Contul The Script Kiddies a fost suspendat imediat.

Fox News Politics este unul dintre conturile pe Twitter ale postului de televiziune. Conturile acesteia conţin un simbol grafic cu semnificaţia "verificat", care indică faptul că mesajele postate aparţin organizaţiei. Între mesajele despre preşedinte apar şi două mesaje postate de un utilizator cu numele The Script Kiddies. Acest cont a fost cel care a fost suspendat imediat. În jargou, pe Internet, "Script Kiddie" desemnează o persoană fără experienţă care utilizează o tehnică de piraterie informatică luată de-a gata, dezvoltată de alte persoane.

Nu este clar de ce Fox News a fost atacat astfel. Postul de televiziune, considerat conservator, nu este prea popular între americani, precizează BBC. Fox News este cea mai importantă reţea de televiziune prin cablu din Statele Unite, emisiunile sale de la orele de vârf atrăgând aproximativ două milioane de privitori, mult mai mulţi decât ai posturilor rivale CNN şi MSNBC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici