Proiect de lege în SUA pentru limitarea exporturilor de sisteme de inteligenţă artificială

Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor a votat miercuri, cu o majoritate covârşitoare, pentru a avansa un proiect de lege care ar facilita restricţionarea de către administraţia Biden a exportului de sisteme de inteligenţă artificială, potrivit Reuters.

150 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege în SUA pentru limitarea exporturilor de sisteme de inteligenţă artificială

Proiect de lege în SUA pentru limitarea exporturilor de sisteme de inteligenţă artificială

Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor a votat miercuri, cu o majoritate covârşitoare, pentru a avansa un proiect de lege care ar facilita restricţionarea de către administraţia Biden a exportului de sisteme de inteligenţă artificială, invocând temerile că China le-ar putea exploata pentru a-şi consolida capacităţile militare.

Proiectul de lege ar acorda, de asemenea, Departamentului Comerţului autoritatea expresă de a interzice americanilor să lucreze cu străinii pentru a dezvolta sisteme de inteligenţă artificială care prezintă riscuri pentru securitatea naţională a SUA.

Fără această legislaţie, „companiile noastre de top din domeniul inteligenţei artificiale ar putea alimenta, fără să vrea, ascensiunea tehnologică a Chinei, dându-i putere ambiţiilor sale militare şi maligne”, a avertizat miercuri Michael McCaul, care prezidează comisia.

„Pe măsură ce (Partidul Comunist Chinez) caută să îşi extindă progresele tehnologice pentru a-şi îmbunătăţi statul de supraveghere şi maşina de război, este esenţial să ne protejăm tehnologia noastră sensibilă pentru a nu cădea în mâinile lor”, a adăugat McCaul.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns solicitării de comentarii.

Proiectul de lege este cel mai recent semn că Washingtonul se pregăteşte să respingă ambiţiile Chinei în materie de inteligenţă artificială, de teamă că Beijingul ar putea folosi tehnologia pentru a se amesteca în alegerile din alte ţări, pentru a crea arme biologice sau pentru a lansa atacuri cibernetice. Săptămâna trecută, un grup bipartizan de senatori, inclusiv liderul majorităţii Chuck Schumer, a cerut Congresului să aprobe o finanţare de 32 de miliarde de dolari pentru cercetarea în domeniul inteligenţei artificiale, pentru a menţine SUA în faţa Chinei în ceea ce priveşte această tehnologie puternică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici