Hackerii vor să atace FMI. Vezi de ce

Hackerii din cadrul organizaţiei Anonymous au făcut apel miercuri la un atac online împotriva Fondului Monetar Internaţional, pentru a protesta faţă de restricţiile severe impuse Greciei în cadrul programului său de redresare financiară.

1198 afișări
Imaginea articolului Hackerii vor să atace FMI. Vezi de ce

Apel al hackerilor pentru un atac împotriva FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un mesaj postat pe Twitter de Anonymous Operations, utilizând ca subiect Operaţiunea Grecia, a făcut apel la abonaţi să consulte în masă site-ul FMI, aparent într-o tentativă de a bloca site-ul.

Organizaţia nu a precizat însă la ce oră ar uma să înceapă acest atac, denumit "negarea serviciului" (denial-of-service, DoS).

Mesajul făcea o trimitere către un site care critică programul de austeritate impus Greciei, legat de acordarea ajutorului în valoare de 110 miliarde de dolari promis de Uniunea Europeană şi FMI.

Fondul a dat asigurări că a luat măsuri pentru a împiedica blocarea site-ului său. "Suntem la curent cu ameninţarea şi am luat măsuri adecvate", a declarat Bill Murray, un purtător de cuvânt al FMI.

Printre ţintele precedente ale grupului de hackeri se află fostul Guvern egiptean, Guvernul italian, Iranul şi societăţi care au exclus site-ul WikiLeaks din serviciile lor, precum grupurile financiare Visa şi Mastercard.

În general, în cursul unui atac de negare a serviciului, un număr mare de calculatoare sunt programate să intre simultan pe un site de Internet, blocând serverele acestuia, încetinind accesul la site sau scoţându-l complet din funcţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici