Hassan Rouhani promite evitarea protestelor violente la reprezentanţele diplomatice din Iran

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a cerut autorităţilor judiciare să îi judece urgent pe autorii atacurilor comise în cursul protestelor organizate la ambasada Arabiei Saudite din Teheran, în tentativa de a diminua tensiunile cu principalul adversar regional, relatează site-ul agenţiei Reuters.

418 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani promite evitarea protestelor violente la reprezentanţele diplomatice din Iran

Hassan Rouhani promite evitarea protestelor violente la reprezentanţele diplomatice din Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poziţia preşedintelui Rouhani pare a evidenţia determinarea sa de a diminua tensiunile cu Arabia Saudită şi cu aliaţii acestei ţări din regiunea Golfului Persic.

În urma protestelor violente izbucnite la Teheran după ce autorităţile saudite au executat un influen cleric şiit, Arabia Saudită, Bahrainul, Sudanul şi Djibouti au suspendat relaţiile diplomatice cu Iranul, iar Emiratele Arabe Unite au redus contactele diplomatice.

"Prin pedepsirea autorilor atacurilor şi a celor care au organizat această ofensă evidentă, vom pune capăt pentru totdeauna daunelor aduse demnităţii şi securităţii naţionale", a declarat Rouhani, potrivit agenţiei IRNA.

În anul 1979, protestatarii au ocupat ambasada Statelor Unite din Iran. Proteste violente au avut loc şi la alte ambasade din Teheran, la cea a Kuwaitului (în 1987), a Arabiei Saudite (în 1988), a Danemarcei (în 2006) şi a Marii Britanii (în 2011).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici