Helmut Kohl: Margaret Thatcher, cauza tensiunilor dintre UE şi Marea Britanie

Ostilitatea manifestată de Margaret Thatcher faţă de o Europă integrată se află la originea actualelor tensiuni dintre Londra şi UE, a declarat fostul cancelar german Helmut Kohl, într-un interviu pentru The Times.

359 afișări
Imaginea articolului Helmut Kohl: Margaret Thatcher, cauza tensiunilor dintre UE şi Marea Britanie

Helmut Kohl: Margaret Thatcher, cauza tensiunilor dintre UE şi Marea Britanie

Kohl, în vârstă de 83 de ani, a declarat pentru cotidianul britanic că respecta onestitatea lui Thatcher, decedată luni la vârsta de 87 de ani, dar că încăpăţânarea acesteia a blocat avansarea, în anii '80, către o uniune politică mai profundă.

"Este adevărat, Margaret Thatcher era dificilă, tot aşa cum dificile erau şi relaţiile noastre", afirmă Kohl.

"Spre deosebire de alţi lideri din Europa şi din lume şi în pofida eforturilor reciproce, Margaret şi cu mine nu am reuşit să întreţinem o relaţie de încredere şi raporturi călduroase", continuă fostul cancelar german.

"Ea vrea Europa, dar o Europă diferită de cea pe care o vreau cea mai mare parte dintre colegii ei europeni şi cu mine. Din punctul nostru de vedere, acest antagonism caracterizează politica cu privire la Europa a Marii Britanii până astăzi", subliniază el.

Cu toate acestea, Kohl i-a adus un omagiu "unei femei admirabile" şi "unui mare premier".

"Nu am suspectat-o niciodată de rea-credinţă. Am apreciat-o pentru acest lucru şi pentru dragostea ei faţă de libertate", a conchis fostul cancelar german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici