Herman Van Rompuy condamnă "brutalitatea" autorităţilor ucrainene faţă de manifestanţi

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a condamnat cu fermitate, sâmbătă, utilizarea forţei şi "brutalitatea" autorităţilor ucrainene faţă de manifestanţi, îndemnând ambele părţi să se abţină să recurga la violenţă.

210 afișări
Imaginea articolului Herman Van Rompuy condamnă "brutalitatea" autorităţilor ucrainene faţă de manifestanţi

Herman Van Rompuy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deplâng şi condamn cu fermitate utilizarea nejustificată a forţei şi brutalitatea autorităţilor ucrainene faţă de manifestanţi, majoritatea cărora sunt paşnici", a declarat Van Rompuy la Varşovia, la sfârşitul unei întrevederi cu premierul Poloniei, Donald Tusk.

Cei care au recurs la forţă, provocând moartea a şase persoane, potrivit opoziţiei, "ar trebui să fie traşi la răspundere" pentru actele lor, a subliniat el.

"Îndemn părţile să se abţină să recurgă la violenţă", a adăugat Herman Vam Rompuy.

"Nimeni nu ar trebui să împiedice poporul ucrainean să-şi vadă visele realizate într-o bună zi. Uşa noastră va rămâne deschisă", a declarat preşedintele Consiliului European.

O fostă republică sovietică, Ucraina este afectată de două luni de o mişcare de contestare fără precedent a regimului, după decizia autorităţilor ucrainene de a renunţa la o apropiere de UE, în favoarea Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici