Hillary Clinton este în favoarea unui transfer total al puterii în Siria

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat miercuri seara că este în favoarea unui transfer total de putere, în Siria, unui Guvern de tranziţie, conform unui oficial de rang înalt al Departamentului de Stat.

147 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton este în favoarea unui transfer total al puterii în Siria

Hillary Clinton este în favoarea unui transfer total al puterii în Siria

"Nu putem neglija încrederea poporului sirian care doreşte o schimbare reală", a declarat, sub protecţia anonimatului, oficialul, cu ocazia unei reuniuni internaţionale din Istanbul, la care au participat 16 ţări din regiune şi din Europa.

Clinton a enunţat "elemente şi principii esenţiale după care credem că ar trebui să ne dirijăm strategia de tranziţia de după Assad, incluzând şi un transfer total al puterii lui Bashar al-Assad", a declarat oficialul.

Printre alte elemente citate de Clinton figurează şi "stabilirea unui Guvern interimar,reprezentativ în totalitate, deschis tuturor problemelor, care va trebui să organizeze alegeri libere şi echitabile, un armistiţiu respectat de toate părţile implicate, precum şi să asigure egalitate pentru toţi sirienii, egalitate garantată prin lege", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici