Hollande ar accepta o participare a Franţei la o intervenţie în Siria

Favoritul în alegerile prezidenţiale din Franţa, socialistul François Hollande, a declarat vineri că, în cazul în care va fi ales şi dacă ONU va hotărî o intervenţie militară în Siria, Franţa "va participa la aceasta".

150 afișări
Imaginea articolului Hollande ar accepta o participare a Franţei la o intervenţie în Siria

Hollande ar accepta o participare a Franţei la o intervenţie în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă aceasta are loc în cadrul ONU, vom participa la această intervenţie", a declarat Hollande pentru postul de radio Europe1, răspunzând astfel la întrebarea ce ar face în cazul în care ONU ar decide o intervenţie militară în Siria destinată protejării civililor.

Hollande este prezentat în sondaje ca învingător în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, programate pentru 22 aprilie şi 6 mai.

Pentru moment, occidentalii şi ţările arabe caută să exercite o presiune maximă asupra regimului lui Bashar al-Assad. Joi, reprezentanţi din 15 ţări reuniţi la Paris au îndemnat la trimiterea rapidă pe teren a unei forţe "robuste" de observatori, au ameninţat cu noi sancţiuni în cazul unui eşec al planului Annan şi au evocat o implicare a NATO.

Însă occidentalii continuă să respingă, în acest stadiu, orice recurs la forţă în afara unui mandat ONU, aşa cum a cerut joi Comandamentul Armatei Siriene Libere (ASL), care coordonează acţiunile armate ale rebelilor.

Planul Annan vizează să pună capăt reprimării revoltei, declanşată în urmă cu 13 luni şi care între timp s-a militarizat. Violenţele s-au soldat cu aproximativ 11.000 de morţi, marea majoritate civili ucişi de trupele regimului, potrivit organizaţiei nonguvernamentale (ONG) Observatorul Sirian al Drepturilor Omului cu sediul la Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici