Hollande: Doi miniştri francezi trimişi în România pentru a aborda problema romilor "la sursă"

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri în România pentru a discuta situaţia romilor şi a aborda problema "la sursă", a declarat duminică preşedintele francez Francois Hollande.

676 afișări
Imaginea articolului Hollande: Doi miniştri francezi trimişi în România pentru a aborda problema romilor "la sursă"

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De miercuri, ministrul de Interne şi ministrul Afacerilor Europene vor fi în România pentru ca această problemă să fie tratată la sursă", a declarat acesta în cadrul unei intervenţii la postul de televiziune privat TF1.

"Nu putem accepta ca aceste populaţii să fie alungate din ţara lor, mutate" şi să vină în Franţa "pentru a se refugia în condiţiile în care (ele) nu pot susţine o activitate economică", a adăugat acesta.

"Sunt 15.000 de romi în Franţa, nu au venit în patru luni", a mai spus acesta, venind în apărarea ministrului său de Interne, criticat în Franţa pentru angajamentul său de a dezmembra taberele ilegale ale romilor, în termenul unor decizii judecătoreşti.

"Ministrul de Interne şi-a făcut tema": "a aplicat deciziile justiţiei şi în acelaşi timp a relocat (romii) în măsura în care este posibil sau i-a repatriat în ţara de origine", a spus acesta.

În ultimele săptămâni, în Franţa, sute de romi au fost evacuaţi din taberele ilegale de către poliţie, provocând proteste din partea reprezentanţilor romilor, a asociaţilor şi a unui partid de stânga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici