Hollande evocă din nou posibilitatea "unei soluţii politice în Siria"

Preşedintele francez François Hollande a evocat din nou, joi, posibilitatea "unei soluţii politice în Siria", dar a afirmat totodată că "Franţa menţine presiunea" în vederea unei ieşiri din criză.

88 afișări
Imaginea articolului Hollande evocă din nou posibilitatea "unei soluţii politice în Siria"

Preşedintele francez François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În Siria, suntem într-o fază în care trebuie să încercăm cu bună-credinţă să terminăm cu armele chimice, să permitem controlul lor internaţional, distrugerea lor, acesta este conţinutul discuţiilor" purtate în prezent, a declarat Hollande pentru presă, la încheierea unei reuniuni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas desfăşurate la Elysée.

"Aceasta ar trebui să permită, în cazul în care fiecare este conştient de responsabilitatea sa, să terminăm cu armele chimice în Siria şi să putem identifica o soluţie politică, dar Franţa menţine presiunea", a adăugat el.

Împreună cu Statele Unite, Franţa şi-a anunţat intenţia de a participa militar la o intervenţie împotriva regimului sirian, acuzat că ar fi responsabil de lansarea unui atac chimic care s-ar fi soldat, la 21 august, cu sute de morţi lângă Damasc.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a promis joi să plaseze sub control internaţional armele sale chimice, în contextul în care americanii şi ruşii poartă negocieri cruciale, la Geneva, în vederea evitării lansării unei intervenţii militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici