Hollande se apără de acuzaţii de "amatorism", după doi ani de mandat la preşedinţia Franţei

Preşedintele François Hollande, luat la întrebări fără menajamente, marţi, în legătură cu bilanţul său de doi ani de când se află la conducerea Franţei, s-a apărat de acuzaţii de "amatorism" şi a cerut "să fie judecat la finalul mandatului de cinci ani", în 2017.

76 afișări
Imaginea articolului Hollande se apără de acuzaţii de "amatorism", după doi ani de mandat la preşedinţia Franţei

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Întrebat, fără menajamente, dacă apreciază că se află la înălţimea funcţiei, de către un jurnalist de la grupul BFMTV/RMC, şeful statului francez a răspuns "da". Hollande, care se confruntă cu cel mai scăzut nivel în sondaje, a respins termenul "amatorism", utilizat pentru a cataloga modul în care gestionează ţara începând din 2012, citând una peste alta criza economică europeană şi intervenţiile franceze în Mali şi Republica Centrafricană.

François Hollande a adăugat că simte că a fost ales "fără îndoială pentru că predecesorul" său Nicolas Sarkozy "a eşuat", ci nu din cauza unui "program strălucitor".

"Cer să fiu judecat la finalul mandatului de cinci ani", a repetat el. "Lupta mea a fost să pun Franţa pe picioare" şi "aud furiile" exprimate, a adăugat şeful statului.

Răspunzându-i unui jurnalist care cita afacerile sale amoroase - despărţirea de Valérie Trierweiler şi legătura cu actriţa franceză Julie Gayet -, François Hollande a subliniat că "viaţa privată ţine de domeniul vieţii private". Întrebat dacă apreciază că s-a purtat demn, el a răspuns "da". Preşedintele a fost surprins sosind pe scuter, cu o cască pe cap, în faţa unui imobil din centrul Parisului, pentru a se întâlni cu Gayet, în fotografii publicate la începutul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici