Hosni Mubarak ar putea fi transferat la un spital militar sau civil

Starea de sănătate a lui Hosni Mubarak s-a deteriorat rapid de sâmbătă, când a fost condamnat la închisoare pe viaţă, astfel încât autorităţile ar putea decide transferul său la un spital din afara închisorii, a anunţat miercuri Ministerul de Interne, citat de New York Times în ediţia electronică.

75 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak ar putea fi transferat la un spital militar sau civil

Hosni Mubarak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înainte de citirea sentinţei, Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a fost internat în spitale, dar nu a fost încarcerat. Transferarea lui ar putea pune capăt celor cinci zile de proteste de stradă pe tema verdictului pronunţat la sfârşitul săptămânii trecute, împotriva sa şi a altor opt oficiali de rang înalt în cadrul Securităţii, într-un proces legat de corupţie şi uciderea protestatarilor.

Miercuri, agenţia oficială de ştiri a anunţat că Mubarak a suferit mai multe atacuri de cord, o cădere psihică, tensiune puternică şi depresie, după ce a fost transferat la spitalul închisorii. Potrivit aceleiaşi surse, acesta s-ar afla într-o secţie de terapie intensivă.

Oficiali în domeniul securităţii au afirmat că acesta a fost examinat de o comisie medicală a Ministerului de Interne, care a recomandat mutarea lui la un spital militar sau la un alt centru medical.

Zeci de mii de persoane s-au adunat în pieţele din centrul capitalei şi din alte oraşe marţi seara, reeditând scenariul din primele zile ale protestelor care au dus la înlăturarea lui Mubarak, furia mulţimii fiind o variabilă puternică şi imprevizibilă în perspectiva alegerilor prezdenţiale de la 16 şi 17 iunie, când fostul premier al lui Mubarak, Ahmed Shafik, se înfruntă cu Mohamed Morsi, din partea Frăţiei Musulmanilor, cel mai mare grup islamist din Egipt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici