Hosni Mubarak, la tribunal pentru o nouă audiere. Fostul preşedinte egiptean, transportat pe targă

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a sosit miercuri dimineaţă la tribunal, la bordul unei ambulanţe, pentru o nouă audiere în procesul său de la Cairo, prima după trei luni.

138 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak, la tribunal pentru o nouă audiere. Fostul preşedinte egiptean, transportat pe targă

Hosni Mubarak, la tribunal pentru o nouă audiere. Fostul preşedinte egiptean, transportat pe targă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte în vârstă de 83 de ani, care are probleme de sănătate, a fost pus pe o targă la coborârea din ambulanţă, pentru a fi transportat în sala de tribunal, aşa cum s-a întâmplat şi la audierile precedente, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Procesul fostului preşedinte, care a demisionat la 11 februarie la presiunile unei revolte populare, a început la 3 august. Mubarak se află în arest preventiv la un spital militar de la periferia capitalei egiptene.

Preşedintele înlăturat de la putere este judecat pentru presupusa sa implicare în ordinele de a se deschide focul asupra mulţimii în timpul evenimentelor de la începutul anului, care s-au soldat oficial cu aproximativ 850 de morţi. El riscă pedeapsa cu moartea dacă va fi găsit vinovat.

Fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi şase dintre consilierii săi sunt de asemenea judecaţi alături de Mubarak, pentru aceste acuzaţii.

În plus, Mubarak mai este inculpat şi pentru corupţie, iar aceste acuzaţii îi vizează şi pe fiii săi Alaa şi Gamal, care sunt judecaţi în acelaşi timp cu el.

Ultimele audieri în acest proces au avut loc în septembrie. Procedura a fost ulterior suspendată din cauza unei cereri de recuzare a preşedintelui Curţii, judecătorul Ahmed Refaat, consierat subiectiv de avocaţii părţilor civile. Magistratul a fost însă menţinut, permiţând reluarea procesului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici