Hosni Mubarak s-a rănit la cap în închisoare

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak s-a rănit sâmbătă alunecând în cabina sa de duş din închisoare, a transmis agenţia de presă oficială Mena.

344 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak s-a rănit la cap în închisoare

Hosni Mubarak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte a fost tratat pentru echimoze şi un traumatism cranian în aripa medicală a închisorii situată la sud de Cairo, a precizat Mena.

Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a condus Egiptul timp de trei decenii înainte de a demisiona la 11 februarie 2011 sub presiunea manifestaţiilor masive care au ţinut 18 zile.

La 2 iunie, acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltei populare îndreptată împotriva regimului său care s-a soldat cu 850 de morţi. Tribunalul l-a acuzat că nu a adoptat dispoziţiile necesare pentru a împiedica producerea victimelor.

La aproape două săptămâni după condamnarea sa, surse medicale şi militare au transmis că preşedintele demis se află în comă şi a fost plasat sub asistenţă respiratorie.

Acesta a fost transferat la spitalul forţelor armate din Maadi, în suburbia capitalei, înainte de a se întoarce în închisoare la jumătatea lunii iulie după ce starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Sănătatea lui Mubarak ar fi început să se degradeze după arestarea sa la 2 iunie, surse din securitate vorbind despre depresie acută, probleme respiratorii şi hipertensiune. La 11 iunie acesta a suferit două defibrilări după un stop cardiac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici