Hosni Mubarak se află în continuare în Egipt

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak se află în continuare în Egipt, a dat asigurări justiţia egipteană, citată de presă vineri, dezminţind informaţiile potrivit cărora acesta ar fi în Arabia Saudită pentru un tratament împotriva cancerului.

17 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak se află în continuare în Egipt

Hosni Mubarak se află în continuare în Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fostul preşedinte şi familia sa se află la Sharm el-Sheikh", staţiune balneară egipteană de la Marea Roşie, unde Mubarak a mers după ce a renunţat la funcţie la 11 februarie, a afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Adel Said, citat de ziarul guvernamental al-Ahram.

Cotidianul egiptean al-Akhbar a anunţat, miercuri, că fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak se află la o bază militară din Tabouk, în Arabia Saudită, unde urmează un tratament medical împotriva cancerului de colon şi pancreas, împreună cu soţia sa Suzanne şi fiii lor Alaa şi Gamal.

Fostul preşedinte şi membrii familiei sale nu au mai fost văzuţi şi nu s-au mai exprimat public după data de 11 februarie.

Hosni Mubarak a fost internat, în martie 2010, într-un spital din Germania, unde a suferit o intervenţie chirurgicală de extirpare a vezicii biliare şi a unui polip duodenal.

Autorităţile de la Cairo au anunţat, luni, că Mubarak şi membrii familiei sale sunt vizaţi de o interdicţie de părăsire a ţării, iar averile lor din Egipt au fost blocate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici