Hotelurile din SUA sunt afectate de restricţiile COVID din China

Operatorii hotelieri din SUA se aşteaptă la mai multe consecinţe ale restricţiilor stricte impuse de China din cauza COVID-19, care au oprit construcţia unor proprietăţi de lux şi au împiedicat călătoriile pe una dintre principalele pieţe turistice ale lumii, potrivit Reuters.

263 afișări
Imaginea articolului Hotelurile din SUA sunt afectate de restricţiile COVID din China

Creşterea din China a fost ezitantă într-un moment în care companiile se grăbesc să deschidă hoteluri şi să profite de cererea de turism, iar construcţia de noi proprietăţi a luat avânt în Statele Unite după ce pandemia a oprit planurile de extindere.

Relansarea călătoriilor în alte părţi ale lumii a impulsionat rezultatele marilor lanţuri hoteliere în acest an, dar măsurile preşedintelui Xi Jinping de a limita COVIDE în China au pus presiune pe creşterea numărului de camere şi a veniturilor din industria ospitalităţii în această ţară.

„Aceste restricţii ne-au costat într-adevăr semnificativ”, a declarat la începutul acestei luni Mark Samuel Hoplamazian, directorul executiv al Hyatt.

O mare parte din venitul pe cameră disponibilă provine din China, iar companiile au depus eforturi pentru a-şi extinde prezenţa în această ţară, dar restricţiile COVID au împiedicat circulaţia forţei de muncă şi a materialelor.

„Cred că este mai uşor în zonele mai rurale, pot să deschidă hotelurile, dar în oraşele mari, dacă există un fel de blocaje continue este foarte dificil”, a declarat Richard Clarke, analist la Bernstein.

Vineri, China a relaxat unele reguli COVID legate de carantină, dar mai mulţi experţi au avertizat că măsurile au fost graduale şi că redeschiderea probabil rămâne într-un orizont îndepărtat.

O revenire târzie a călătoriilor de ieşire din China este o altă durere de cap, în special pentru firmele de turism online.

„Nu mulţi oameni părăsesc ţara în acest moment”, a declarat Airbnb Inc. la începutul acestei luni, după ce firma de închirieri de vacanţe a prognozat venituri slabe pentru trimestrul de vacanţă.

Perspectiva unei recesiuni planează, de asemenea, asupra industriei de turism care a fost în mare parte protejată de economiile gospodăriilor acumulate în timpul pandemiei, unii analişti temându-se că cererea de călătorii va fi în cele din urmă afectată, deşi semnele în acest sens au fost rare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici