Hugo Chavez: SUA exagerează gravitatea situaţiei din Libia pentru a justifica o invazie militară

Statele Unite oferă o imagine exagerată şi distorsionată a situaţiei din Libia, afectată de revolte împotriva regimului, pentru a justifica o invazie militară, a declarat, luni, la Caracas, preşedintele venezuelean Hugo Chavez, potrivit presei de stat, relatează CNN.

251 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez: SUA exagerează gravitatea situaţiei din Libia pentru a justifica o invazie militară

Hugo Chavez: SUA exagerează gravitatea situaţiei din Libia pentru a justifica o invazie militară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să nu ne lăsăm amăgiţi de tobele care vestesc războiul, pentru că Statele Unite sunt sigur că exagerează şi distorsionează lucrurile, pentru a justifica o invazie", a declarat Chavez.

El a propus apoi trimiterea în Libia a unei comisii internaţionale cu rol de mediere, care să contribuie la găsirea unei soluţii paşnice la revoltele din ţara nord-africană.

"În loc să trimitem marinari, tancuri şi avioane, de ce să nu trimitem o comisie paşnică care să încerce să contribuie la oprirea crimelor în Libia? Ei sunt fraţii noştri", a spus el, într-un discurs difuzat la televiziunea de stat.

Chavez şi Kadhafi au o relaţie foarte strânsă, în special datorită opoziţiei lor comune faţă de influenţa globală a Statelor Unite.

Kadhafi "a fost mult timp prietenul meu şi prietenul nostru", a afirmat Chavez, adăugând: "Trebuie să fim prudenţi. Ştim care este politica noastră: Nu sprijinim invaziile sau masacrele, nimic de acest fel, indiferent cine este autorul lor. Dar fără îndoială, în privinţa Libiei, a fost creată o campanie de minciuni - aşa cum s-a întâmplat mult timp şi în cazul Venezuelei", a apreciat preşedintele venezulean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici