Ianukovici a refuzat să participe la o dezbatere televizată alături de Timoşenko

Candidatul prorus Viktor Ianukovici, favorit în cursa pentru preşedinţia Ucrainei, a refuzat să participe luni la o confruntare cu adversarul său, premierul Iulia Timoşenko, singura dezbatere televizată care prevăzută înaintea celui de-al doilea tur de scrutin organizat duminică.

22 afișări
Imaginea articolului Ianukovici a refuzat să participe la o dezbatere televizată alături de Timoşenko

Ianukovici a refuzat să participe la o dezbatere televizată alături de Timoşenko

În studioul postului public de televiziune, s-a aflat numai Iulia Timoşenko împreună cu prezentatorul emisiunii. Potrivit legii ucrainene, datorită absentării adversarului său, candidata a putut beneficia de tot timpul de antenă rezervat dezbaterii, circa 90 de minute.

"Acest studio este gol, dar se poate simţi mirosul fricii. N-aş vrea ca un laş banal să devină preşedintele ţării noastre", a afirmat Timoşenko.

Echipa lui Ianukovici a declarat că acesta nu a dorit să participe la dezbatere deoarece a fost invitat în acea seară la o emisiune difuzată în direct de un post de televiziune privat.

"Viktor Ianukovici nu va participa la campionatul de minciuni organizat de Iulia Timoşenko deoarece are numeroase lucruri serioase de făcut", a declarat o deputată apropiată acestuia, Ganna Gherman, citată de agenţia Interfax.

Timoşenko este cunoscută pentru talentul său de oratoare, în vreme ce capacităţile adversarului său la acest capitol sunt modeste.

Lui Viktor Ianukovici "nu-i place să vorbească, nu ştie să facă bine acest lucru, dar nu de acest lucru are nevoie ţara", a spus Gherman.

Ianukovici a obţinut 35 la sută din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial de la 17 ianuarie, faţă de 25 la sută acumulate de contracandidata sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici