Ianukovici o devansează pe Timoşenko cu 10,3 puncte procentuale - rezultate parţiale

Candidatul prorus, Viktor Ianukovici, a obţinut 35,34 la sută din voturi, iar premierul Iulia Timoşenko 25,04 la sută în primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, după numărarea a 99,9 la sută din voturi, relatează Interfax Ucraina, în pagina online.

18 afișări
Imaginea articolului Ianukovici o devansează pe Timoşenko cu 10,3 puncte procentuale - rezultate parţiale

Ianukovici o devansează pe Timoşenko cu 10,3 puncte procentuale - rezultate parţiale (Montaj foto)

Rezultatele au fost anunţate marţi de biroul de presă al Comisiei Electorale Centrale ucrainene.

Bancherul ucrainean Serghei Tigipko a obţinut 13,05 la sută din voturi, fostul preşedinte al Parlamentului Arseni Iaţeniuk, 6,96 la sută, actualul preşedinte Viktor Iuşcenko 5,45 la sută, liderul Partidului Comunist, Petro Simonenko, 3,54 la sută, preşedintele Parlamentului, Volodimir Litvin, 2,35 la sută, liderul mişcării Svoboda, Oleh Tiahnibok, 1,43 la sută şi fostul ministru ucrainean al Apărării Anatolii Hriţenko, 1,2 la sută.

Ceilalţi nouă candidaţi la preşedinţie au acumulat mai puţin de unu la sută din voturi.

În urma numărării a 84,07 la sută din sufragii din diaspora, Ianukovici a acumulat 28,92 la sută din voturi, Timoşenko 23,15 la sută, iar preşedintele în exerciţiu, Viktor Iuşcenko, 16,04 la sută.

Rata de participare la primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 66,76 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici