Igor Dodon cere reintroducerea limbii ruse ca disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova

Preşedintele Igor Dodon a declarat că ar fi necesar ca limba rusă să redevină disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova, statut pe care l-a avut până în anul 2014, informează site-ul de ştiri Sputnik.

6975 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon cere reintroducerea limbii ruse ca disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova

Igor Dodon cere reintroducerea limbi ruse ca disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Cred că este necesar să ne reîntoarcem la studierea obligatorie a limbii ruse în şcoli. A fost pur şi simplu transformată într-o activitate extracurriculară în urmă cu trei ani", a declarat Dodon pentru postul Rossiya 24 TV.

Preşedintele a mai adăugat că peste 90% din cetăţenii Republicii Moldova utilizează limba rusă.

Potrivit Codului Educaţiei din Republica Moldova, document adoptat în anul 2014, "statul garantează formarea şi dezvoltarea competenţei de comunicare eficientă în limba română, în limbile minorităţilor naţionale, după caz, şi cel puţin în două limbi de circulaţie internaţională în toate şcolile", astfel limba rusă a devenit limbă opţională, având un statut similar cu al celorlalte limbi străine.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici