Illinois şi New York se alătură Californiei, cerându-le oamenilor să nu iasă din casă decât pentru nevoi urgente

Statul Illinois şi New York s-au alăturat vineri California în California crerându-le tuturor localnicilor să rămână în casele lor, cu excepţia cazului în care au motive vitale pentru a ieşi, restricţionând circulaţia a peste 70 de milioane de americani pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, potrivit Associated Press.

576 afișări
Imaginea articolului Illinois şi New York se alătură Californiei, cerându-le oamenilor să nu iasă din casă decât pentru nevoi urgente

Illinois şi New York se alătură Californiei, cerându-le oamenilor să nu iasă din casă decât pentru nevoi urgente

Măsura include cele mai mari trei oraşe din America - New York, Los Angeles şi Chicago - precum şi San Diego şi San Francisco.

"Nu, aceasta nu este viaţa obişnuită", a spus guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, anunţând că numărul deceselor din SUA a ajuns la peste 200, cu cel puţin 35 în statul său. „Acceptaţi şi realizaţi asta şi obişnuiţi-vă cu ideea”, a adăugat el.

Cuomo a spus că începând de duminică, toţi lucrătorii din întreprinderile neesenţiale trebuie să rămână acasă cât mai mult posibil, iar toate adunările de orice dimensiune vor fi interzise în statul cu peste 19 milioane de locuitori. California, de asemenea, a luat vineri aceeaşi măsură, cerându-le celor 40 de milioane de locuitori să rămână la domiciliile lor.

Guvernatorul din Illinois, JB Pritzker, a anunţat o măsură similară, care va intra în vigoare sâmbătă, pentru cele 12,6 milioane de persoane ale statului.

Au fost făcute excepţii pentru cei care lucrează în domenii şi misiunile esenţiale, cum ar fi cumpărăturile de alimente şi de medicamente, precum şi pentru exerciţii fizice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici