Imagini cu poliţişti lovind protestatari la Chişinău, trimise la Bucureşti pentru expertiză

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi instalate pe clădirea Guvernului, în care mai mulţi poliţişti sunt surprinşi lovind cu picioarele protestatarii, vor fi trimise pentru expertiză la Bucureşti, a declarat vineri ministrul moldovean de Interne, Victor Catan, citat de PRO TV Chişinău.

77 afișări
Imaginea articolului Imagini cu poliţişti lovind protestatari la Chişinău, trimise la Bucureşti pentru expertiză

Imagini cu poliţişti lovind protestatari la Chişinău, trimise la Bucureşti pentru expertiză (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Declaraţia a fost făcută de Catan în cadrul emisiunii În PROfunzime.

Preşedintele interimar al R.Moldova, Mihai Ghimpu, şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, au prezentat săptămâna trecută imagini video inedite care ar demonstra că tânărul Valeriu Boboc, decedat în timpul evenimentelor din aprilie, a fost ucis în bătaie de forţele de ordine.

Imaginile prezentate au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate de autorităţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acestea arată că, în jurul orei locale 01.00 (01.00 ora României), în piaţă au descins 100-200 de poliţişti, care au atacat cele câteva grupuri de tineri reunite într-o atmosferă de calm. Poliţiştii, în uniformă sau în civil, îi atacă pe rând pe tineri, îi doboară la pământ şi îi lovesc cu picioarele şi cu bastoanele, potrivit imaginilor.

Înregistrările arată, de asemenea, cum, la câteva minute după atacul violent al poliţiştilor, în faţa Arcului de Triumf zace o persoană, ce pare a fi Valeriu Boboc. Ulterior, părinţii acestuia au confirmat că tânărul care zăcea mort pe asfalt era fiul lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici