Imamul radical Anwar al-Awlaki, care avea legături cu Al-Qaida, a fost ucis

Imamul radical americano-yemenit Anwar al-Awlaki, care are legături cu Al-Qaida şi este căutat de Statele Unite, a fost ucis, a anunţat vineri Ministerul yemenit al Apărării.

556 afișări
Imaginea articolului Imamul radical Anwar al-Awlaki, care avea legături cu Al-Qaida, a fost ucis

Anwar al-Awlaki (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderul terorist al Al-Qaida Anwar al-Awlaki a fost ucis alături de membrii acestei organizaţii care se aflau cu el", a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului, citat de televiziunea publică.

Căsătorit şi tatăl a cinci copii, Anwar al-Awlaki este acuzat că s-a întâlnit cu nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab, rănit şi arestat în tentativa sa eşuată de a detona explozibil într-un avion de linie care efectua o cursă între Amsterdam şi Detroit.

Al-Awlaki este cunoscut şi pentru că a corespondat cu comandantul american Nidal Hassan, presupusul autor al atacului armat soldat cu 13 morţi la baza Fort Hood, din Texas, în noiembrie 2009.

Ministerul yemenit al Apărării nu a oferit detalii despre circumstanţele morţii lui Anwar al-Awlaqi, dar surse tribale au declarat că a fost ucis într-un raid aerian lansat vineri dimineaţă în apropierea localităţilor Maarib şi Juf, situate la frontiera cu Arabia Saudită.

Anwar Al-Awlaqi supravieţuise unui raid american în luna mai, la doar câteva zile după eliminarea în Pakistan a liderului reţelei al-Qaida, Osama ben Laden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici