În Norvegia au fost astăzi 19 grade. E cea mai ridicată temperatură din istoria ţării, înregistrată în luna ianuarie

În localitatea Sunndalsora din partea de vest a Norvegiei a fost înregistrată joi cea mai ridicată temperatură pentru luna ianuarie în această ţară, mercurul din termometre ajungând la 19 grade Celsius, potrivit site-ului de ştiri The Local.

3255 afișări
Imaginea articolului În Norvegia au fost astăzi 19 grade. E cea mai ridicată temperatură din istoria ţării, înregistrată în luna ianuarie

În Norvegia au fost astăzi 19 grade. E cea mai ridicată temperatură din istoria ţării, înregistrată în luna ianuarie

Recordul anterior data din 28 ianuarie 1989, când în zona localităţii Tafjord s-a înregistrat temperatura de 17,9 grade Celsius.

Temperaturile ridicate reprezintă mai mult decât variaţii meteorologice naturale, a declarat un expert în climatologie de la Institutul Meteorologic din Norvegia.

"Iarna este din ce în ce mai scurtă. Aceasta este o tendinţă clară în Norvegia. Numărul mediu de zile în care temperatura este sub zero (grade Celsius) s-a redus cu peste o jumătate de lună", a explicat Reidun Gangstø Skaland, de la Institutul Meteorologic din Norvegia

"Schimbările climatice vor face ca această tendinţă să continue", avertizat ea.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici