Încă un stat membru UE anunţă că nu va semna Acordul ONU privind migraţia

Slovacia nu va semna Acordul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind migraţia, a anunţat duminică prim-ministrul slovac Peter Pellegrini, la finalul summitului UE pe tema acordului pentru Brexit, relatează Euronews.

4784 afișări
Imaginea articolului Încă un stat membru UE anunţă că nu va semna Acordul ONU privind migraţia

Încă un stat membru UE anunţă că nu va semna Acordul ONU privind imigraţia

SUA, Cehia, Ungaria, Australia, Austria, Israel şi Polonia au anunţat deja că nu vor semna acordul ONU privind migraţia. Elveţia a anunţat că va amâna semnarea acordului până când va avea loc o dezbatere asupra subietului în Parlamentul elveţian, dar că cel mai probabil va semna.

„Slovacia nu va susţine sub nicio formă acest pact al Naţiunilor Unite şi nu îl va semna”, a declarat Pellegrini.

Refuzul de a semna Acordul ONU poate reprezenta o problemă pentru Guvernul condus de Pellegrini, deoarece Miroslav Lajcak, ministrul slovac de Externe, a declarat că va demisiona dacă ministrul va lua decizia să nu semneze.

Acordul ONU privind migraţia are ca scop reducerea migraţiei ilegale, integrarea migranţilor şi întoarcerea lor în ţările de provenienţă.

Acordul, care stabileşte drepturile refugiaţilor şi imigranţilor, ar urma să fie adoptat la conferinţa ONU de la Marrakech (Maroc) din 10-11 decembrie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici