INCENDIUL din California s-a extins: Mii de locuinţe sunt ameninţate, iar 4.000 de hectare de vegetaţie au fost devastate - VIDEO

Un important incendiu aproape că şi-a triplat extinderea, vineri, la nord-vest de Los Angeles, în California (vestul Statelor Unite), ameninţând mii de locuinţe, dar pompierii au asigurat că îl controlează mai bine.

332 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din California s-a extins: Mii de locuinţe sunt ameninţate, iar 4.000 de hectare de vegetaţie au fost devastate - VIDEO

INCENDIUL din California s-a extins. Mii de locuinţe sunt ameninţate, iar 4.000 de hectare de vegetaţie au fost devastate (Imagine: edition.cnn.com)

Acest incendiu a devastat 4.000 de hectare de vegetaţie, vineri dimineaţa, şi continua să ardă 11.300 de hectare în cursul serii.

Aproape 1.000 de pompieri sprijiniţi de opt elicoptere şi şase avioane luptau împotriva incendiului alimentat de rafalele de vânt şi declanşat joi în apropiere de Malibu, la aproape 40 de kilometri vest de Los Angeles.

Dar pompierii asigurau vineri seara că de acum controlează 20 la sută din incendiu, faţă de 10 la sută anterior.

După ce au anunţat redeschiderea sa, pompierii au precizat că un tronson de 13 kilometri al autostrăzii Pacificului a rămas închis, precum şi campusul unei universităţi situate în apropiere, California State University.

Vineri, aproximativ 15 case au fost avariate, dar nu au fost distruse, potrivit contului de Twitter al pompierilor din regiune, @VCFD, care au estimat că 4.000 dintre ele erau ameninţate.

Operaţiunea s-a complicat în cursul zilei, când rafalele de vânt şi-au schimbat direcţia, îndreptând flăcările către nord şi determinând evacuarea altor case. Focul se îndrepta anterior către sud şi comitatul Los Angeles, potrivit purtătoarei de cuvânt a pompierilor, Lori Ross.

Opt elicoptere şi şase avioane bombardier cu apă supraveghează zona şi devarsă produse speciale în încercarea de a proteja casele ameninţate, a precizat Ross.

Incendiile sunt frecvente în California, în special toamna şi iarna, când suflă vântul Santa Ana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici