INCIDENT ARMAT într-un restaurant din Suedia: Mai multe persoane au fost ucise

Mai multe persoane au fost ucise într-un incident armat care a avut loc într-un restaurant din oraşul suedez Gothenburg, miercuri, dar poliţia exclude o acţiune teroristă, relatează Reuters, în pagina electronică.

1975 afișări
Imaginea articolului INCIDENT ARMAT într-un restaurant din Suedia: Mai multe persoane au fost ucise

INCIDENT ARMAT într-un restaurant din Suedia: Mai multe persoane au fost ucise (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a declarat că nu există indicii că atacul produs în al doilea oraş ca mărime al ţării ar avea legătură cu terorismul. "Nu există nimic care să sugereze că ar avea de-a face cu terorismul", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Ulla Brehm.

Poliţia susţine că au fost ucise mai multe persoane şi că au fost folosite arme automate.

Brehm a declarat că zona Hisingen, o insulă din largul Gothenburg, se confruntă cu o infracţionalitate ridicată, iar aceasta ar putea fi o explicaţie probabilă pentru acest incident.

"Am avut o operaţiune a poliţiei ţintită în această zonă pentru că avem criminalitate organizată aici. Au mai fost incidente armate şi în trecut", a declarat Brehm.

Potrivit portalului TheLocal.se, poliţia a confirmat joi dimineaţa că două persoane au murit şi alte 10-15 au fost rănite, dar a adăugat într-un comunicat, că se aşteaptă la o creştere a bilanţului victimelor.

Serviciile de urgenţă au declarat pentru cotidianul regional GT că opt persoane au fost transportate la spital cu ambulanţele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici