INCIDENTE soldate cu răniţi în timpul manifestaţiilor de 1 Mai la Berlin şi Istanbul. 72 de persoane, arestate la Istanbul - GALERIE FOTO

Manifestaţiile organizate de 1 Mai s-au soldat cu mai mulţi răniţi la Berlin, teatrul unor confruntări tradiţionale între poliţişti şi militanţii de extremă stânga, şi Istanbul, unde numeroase persoane au fost arestate.

395 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE soldate cu răniţi în timpul manifestaţiilor de 1 Mai la Berlin şi Istanbul. 72 de persoane, arestate la Istanbul - GALERIE FOTO

INCIDENTE în timpul manifestaţiilor de 1 Mai la Berlin şi Istanbul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţiile de 1 mai de la Berlin au degenerat din nou în confruntări, a anunţat poliţia.

Cu ocazia defilării extremei stângi, sub sloganul "Manifestaţie de 1 mai revoluţionar", organizată în cursul serii, militanţii au devastat în centrul capitalei geamurile instituţiilor bancare, au vandalizat mai multe maşini şi au aruncat cu pietre în forţele de ordine, a declarat poliţia pentru agenţia DPA.

Manifestaţia care a reunit aproximativ 6.000 de persoane, a fost supravegheată de un dispozitiv poliţienesc impresionant, cu vehicule echipate cu tunuri cu apă şi mai multe sute de agenţi, a constatat AFP.

GALERIE FOTO

În total, 7.000 de poliţişti veniţi din diverse landuri au fost mobilizaţi pentru menţinerea ordinii la Berlin de 1 Mai, a anunţat săptămâna trecută şeful poliţiei din oraş, Klaus Kandt.

La Istanbul, în Turcia, aproximativ 30 de persoane, dintre care majoritatea poliţişti, au fost rănite, iar alte 72 au fost arestate de poliţie miercuri, în incidentele care au marcat celebrarea zilei de 1 Mai, potrivit guvernatorului.

Istanbulul a fost declarat "oraş închis" şi orice reuniune a fost interzisă din cauza lucrărilor la emblematica piaţă Taksim.

"Douăzeci şi doi de agenţi au fost răniţi în incidente", a anunţat guvernatorul Avni Mutlu, precizând că unul dintre ei a fost operat din cauza unui traumatism cranian. Rana a fost provocată de bile de oţel trase cu praştia, a subliniat el.

Trei civili, manifestanţi, au fost răniţi, a adăugat el, atribuind responsabilitatea incidentelor unor "grupuri marginale".

Jurnalişti ai AFP aflaţi la faţa locului au anunţat anterior rănirea a aproximativ zece persoane din rândul manifestanţilor, dintre care majoritatea au prezentat probleme cardiace din cauza gazelor lacrimogene folosite din abundenţă de scutieri.

Încă de dimineaţă, în grupuri mici de câteva sute de persoane, mai multe mii de manifestanţi au încercat să pătrundă pe esplanada Taksim de pe străzile adiacente, dar s-au lovit de forţa colosală a celor 22.000 de poliţişti mobilizaţi pentru a le bloca accesul.

Un fotograf al AFP a fost atacat şi rănit de manifestanţi anarhişti cu cagule, care i-au distrus materialul.

Ciocnirile au încetat odată cu dispersarea tuturor manifestanţilor de stânga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici