Informaţii contradictorii privind soarta ministrului kîrgîz de Interne

Soarta ministrului kîrgîz de Interne, Moldomusa Kongantiev, rămâne neclară miercuri, după ce surse din Ministerul de Interne au anunţat că acesta a murit, iar un purtător de cuvânt oficial a dezminţit informaţia, fără a putea oferi detalii clare.

13 afișări
Imaginea articolului Informaţii contradictorii privind soarta ministrului kîrgîz de Interne

Ministrul kîrgîz de Interne a decedat la Talas (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul de Interne Moldomusa Kongantiev a murit din cauza rănilor" la Talas, a declarat o sursă din Ministerul kîrgîz de Interne, iar informaţia a fost confirmată de presa locală independentă şi de organizaţii nonguvernamentale.

"Am auzit şi noi informaţia şi încercăm să o confirmăm", a declarat o sursă din Ministerul kîrgîz al Sănătăţii.

Un purtător de cvuânt al Ministerului de Interne a dezminţit însă informaţia, afirmând că autorităţile încearcă să stabilească dacă ministrul a fost reţinut de demonstranţi.

Cu câteva ore înainte, presa locală anunţase că Moldomusa Kongantiev şi vicepremierul Akylbek Japarov au fost luaţi ostatici de manifestanţi la Talas, iar ministrul de Interne a fost lovit de aceştia.

Cei doi reprezentanţi ai Guvernului plecaseră către Talas pentru a încerca să restabilească ordinea, după ce demonstranţii au preluat marţi controlul asupra sediilor administraţiei locale şi poliţiei.

Miercuri, confruntările s-au extins şi în capitala Bişkek, unde s-au soldat cu moartea a cel puţin 17 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici