Înfrângere grea pentru Conservatori: pierd cel puţin 12 locuri în Camera Comunelor şi majoritatea parlamentară / Laburiştii, marii câştigători, cu un plus de 29 de mandate faţă de actuala legislatură

Partidul Conservator al Theresei May rămâne formaţiunea cu cel mai mare număr de reprezentanţi în Camera Comunelor, cu 318 locuri, dar se situează sub majoritatea de 326 de locuri necesară pentru formarea guvernului. Asta arată rezultatele după numărarea voturilor din peste 99% din circumscripţii.

961 afișări
Imaginea articolului Înfrângere grea pentru Conservatori: pierd cel puţin 12 locuri în Camera Comunelor şi majoritatea parlamentară / Laburiştii, marii câştigători, cu un plus de 29 de mandate faţă de actuala legislatură

Înfrângere grea pentru Partidul Conservator: pierde cel puţin 12 locuri în Camera Comunelor, implicit şi majoritatea parlamentară / Laburiştii, marii câştigători, cu un plus de 29 de mandate faţă de actuala legislatură

După numărarea voturilor din peste 99% din circumscripţiile electorale se conturează o înfrângere grea pentru Partidul Conservator, care pierde cel puţin 12 locuri în Camera Comunelor, implicit şi majoritatea parlamentară, în timp ce Partidul Laburist este marele câştigător, cu un plus de 29 de locuri faţă de actuala legislatură.

Pierderi mari au fost înregistrate şi de Partidul Naţional Scoţian (SNP, proeuropean), care are cu 21 de reprezentanţi mai puţin în Parlamentul de la Londra, printre cei care şi-au pierdut mandatul fiind inclusiv o serie de lideri ai formaţiunii care militează pentru independenţa Scoţiei. SNP a pierdut teren în faţa conservatorilor, laburiştilor şi liberal-democraţilor, formaţiuni care se opun posibilităţii desprinderii Scoţiei de Marea Britanie.

Iată cum arată cifrele după numărarea voturilor din peste 99% din circumscripţiile electorale :

Partidul Conservator (centru-dreapta) obţine 318 locuri în Camera Comunelor, care are 650 de membri. În actuala legislatură, conservatorii aveau 331 de reprezentanţi.

În condiţiile în care mai sunt de anunţat rezultatele dintr-o singură circumscripţie electorală, este clar că partidul condus de Theresa May a pierdut majoritatea necesară formării guvernului.

Pe locul al doilea se situează Partidul Laburist (centru-stânga), condus de Jeremy Corbyn, cu 261 de locuri.

Partidul Naţional Scoţian (centru-stânga, proeuropean), al premierului Scoţiei, Nicola Sturgeon, are 35 de locuri în Camera Comunelor, în timp ce Partidul Liberal-Democrat (centru), condus de Tim Farron, va avea 12 reprezentanţi, iar Partidul Verde, un loc.

Formaţiunea naţionalistă eurosceptică Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP) nu a reuşit să obţină niciun loc.

Formaţiunile nord-irlandeze Partidul Democratic Unionist (DUP) şi Sinn Fein au obţinut 10, respectiv 7 locuri în Camera Comunelor, în timp ce partidul galez Plaid Cymru va avea 4 reprezentanţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici