Iniţiativă franco-germană pentru discuţii cu SUA pe tema spionajului american în Europa

Franţa şi Germania au lansat o iniţiativă pentru a solicita Statelor Unite discuţii, până la sfârşitul lui 2013, pe tema dezvăluirilor privind spionajul american în Europa, a anunţat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, citat de AFP.

292 afișări
Imaginea articolului Iniţiativă franco-germană pentru discuţii cu SUA pe tema spionajului american în Europa

Iniţiativă franco-germană pentru discuţii cu SUA pe tema spionajului american în Europa

"Avem relaţii strânse cu Statele Unite şi poziţia noastră constă în faptul că parteneriatul trebuie să se bazeze pe respect mutual şi pe încredere", a declarat Van Rompuy într-o conferinţă de presă, la sfârşitul primei zile de desfăşurare a summitului Consiliului European la Bruxelles, marcată de dezvăluirile recente privind spionajul american în Europa.

"Franţa şi Germania vor să încerca să stabilească un contact bilateral cu Statele Unite, pentru a găsi un compromis până la sfârşitul acestui an", cu privire la activităţile serviciilor secrete, a adăugat el.

Van Rompuy a precizat că iniţiativa a fost prezentată de către Franţa şi Germania şi că toate cele "28 (de state membre ale Uniunii Europene) au acceptat acest text", prevăzând că alte state vor putea "să se alăture acestei iniţiative".

El a asigurat că Marea Britanie este "de acord" cu acest text.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici