Înregistrare audio cu Abu Bakr al-Baghdadi, pe fondul zvonurilor privind starea acestuia

Grupul terorist Stat Islamic a difuzat joi o înregistrare cu liderul organizaţiei sunnite, Abu Bakr al-Baghdadi, pe fondul zvonurilor că a fost rănit sau chiar ucis într-un raid aerian.

181 afișări
Imaginea articolului Înregistrare audio cu Abu Bakr al-Baghdadi, pe fondul zvonurilor privind starea acestuia

Înregistrare audio cu Abu Bakr al-Baghdadi, pe fondul zvonurilor privind starea acestuia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o înregistrare de 17 minute, bărbatul prezentat ca Abu Bakr al-Baghdadi nu face nicio referire la raidurile aeriene, dar menţionează evenimente produse după atac, în încercarea de a demonstra că este în viaţă.

Pentagonul a anunţat luni că nu poate confirma informaţiile potrivit cărora liderul grupului terorist Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fost ucis într-un raid aerian. Surse din Orientul Mijlociu au anunţat că liderul reţelei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fost rănit sau chiar ucis în raiduri aeriene efectuate de coaliţia internaţională. "Există numeroase informaţii contradictorii despre starea lui al-Baghdadi. Deocamdată, nu le putem confirma", a declarat Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

"Fiţi siguri, musulmanilor, că statul vostru funcţionează bine", afirmă al-Baghdadi, avertizând că ţările occidentale urmează să fie implicate într-un conflict terestru.

"Coaliţia condusă de Statele Unite nu a reuşit să ne învingă. Avansul grupului Stat Islamic nu va înceta, expansiunea va continua, cu voia lui Allah. Marşul mujahedinilor nu se va opri până nu va ajunge la Roma. În curând, evreii şi cruciaţii vor fi constrânşi să vină la sol, să trimită forţe terestre la moarte şi distrugere", afirmă al-Baghdadi.

Până acum, coaliţia occidentală condusă de Statele Unite s-a limitat la trimiterea unor instructori militari şi la efectuarea de raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Irak şi Siria ale grupului terorist Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici