Inspectorii ONU care vor examina dacă au fost folosite arme chimice în Siria au sosit la Damasc

Inspectori ONU însărcinaţi cu examinarea folosirii armelor chimice în conflictul sirian au sosit duminică la Damasc, a constatat un corespondent al AFP.

175 afișări
Imaginea articolului Inspectorii ONU care vor examina dacă au fost folosite arme chimice în Siria au sosit la Damasc

Inspectorii ONU care vor examina dacă au fost folosite arme chimice în Siria au sosit la Damasc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste zece inspectori au sosit într-un hotel din capitala Siriei. Ei nu au făcut declaraţii pentru jurnaliştii prezenţi.

Regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi opoziţia se acuză reciproc că au folosit arme chimice în conflictul care durează de aproape doi ani şi jumătate.

Guvernul sirian a aprobat ca experţi ONU să vină în Siria, după ce a acceptat modalităţile propuse de Naţiunile Unite în vederea asigurării securităţii şi eficienţei misiunii, potrivit organizaţiei internaţionale.

ONU a anunţat la sfârşitul lunii iulie că Damascul le-a permis experţilor săi să ancheteze în trei locuri în care a fost raportată folosirea armelor chimice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici