VIDEO  Insulă din Sicilia lovită de tornadă. Doi oameni au murit, 9 sunt răniţi

  • O tornadă a lovit, vineri seara, insula siciliană Pantelleria.
  • Doi oameni au murit, iar 9 au fost răniţi, dintre care 4 sunt în stare gravă.
713 afișări
Imaginea articolului Insulă din Sicilia lovită de tornadă. Doi oameni au murit, 9 sunt răniţi

Insulă din Sicilia lovită de tornadă. Doi oameni au murit, 9 sunt răniţi

Tornada a lovit cel puţin 10 maşini. Victimele decedate, aflate în maşini, au fost aruncate practic afară, una pe şosea şi alta pe un zid, scrie agenţia ANSA.

Răniţii, dintre care patru sunt în stare gravă, ar fi fost, de asemenea, implicaţi în accidente rutiere cauzate de furia vremii.

Salvatorii au transferat răniţii în spitalele din Palermo.

Cei doi oameni care au murit în urma tornadei sunt localnici. Este vorba despre Giovanni Errera, 47 de ani, pompier, şi un pensionar în vârstă de 86 de ani, Francesco Valenza.

Confirmarea a venit de la primarul Vincenzo Campo: „Există două decese şi mai mulţi răniţi. A fost o tornadă care a afectat case şi mai multe maşini. Cercetările sunt de desfăşurare".

Pentru sâmbătă, s-a declarat doliu de oraş.

„A fost o scenă apocaliptică”, spune un salvator care a intervenit aseară în cartierul Campobello, pe insula Pantelleria: „vântul a venit din mare şi în câteva secunde a lovit case şi maşini aflate pe şosea”.

„Auzeam ploaia şi vântul extrem de puternic, cu adevărat anormal pentru insula noastră. Totul s-a întâmplat într-o clipă. La un moment dat s-a luat şi lumina şi în acel moment mi-am dat seama că tornada a provocat pagube majore, chiar dacă nu mi-am imaginat că există şi victime”, spune Pino Guida, localnic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici