Insurgenţii proruşi din estul Ucrainei sunt dispuşi să accepte un armistiţiu

Liderii insurgenţilor separatişti proruşi din estul Ucrainei au anunţat că sunt dispuşi să accepte un armistiţiu cu Kievul, în contextul avansării trupelor serviciilor de securitate ucrainene.

1687 afișări
Imaginea articolului Insurgenţii proruşi din estul Ucrainei sunt dispuşi să accepte un armistiţiu

Insurgenţii proruşi din estul Ucrainei sunt dispuşi să accepte un armistiţiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem pregătiţi pentru un armistiţiu, pentru a evita un dezastru umanitar în regiunea Donbas", a declarat Aleksandr Zaharcenko, noul "premier" al autoproclamatei "Republici populare Doneţk".

Zaharcenko a avertizat, potrivit Reuters, că oraşul Doneţk, principalul fief al insurgenţilor, riscă să rămână fără apă, alimente şi electricitate. Însă liderul rebel susţine că insurgenţii sunt pregătiţi să apere oraşul.

"În eventualitatea unui asediu asupra oraşului, numărul victimelor va creşte simţitor. Nu există culoare umanitare. Nu avem provizii de medicamente, iar alimentele sunt pe sfârşite", a spus Zaharcenko.

Administraţia de la Kiev a propus în mai multe rânduri un armistiţiu, condiţionat însă de predarea armelor de către insurgenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici