Interzicerea publicităţii politice pe Twitter nu reprezintă o problemă pentru Trump. Afirmaţia, făcută de echipa sa de campanie

Decizia interzicerii publicităţii politice pe platforma de microblogging Twitter va avea un efect redus asupra campaniei de realegere a preşedintelui SUA, Donald Trump, a declarat un oficial din cadrul echipei de campaniei a liderului de la Casa Albă, relatează agenţia de ştiri Reuters.

224 afișări
Imaginea articolului Interzicerea publicităţii politice pe Twitter nu reprezintă o problemă pentru Trump. Afirmaţia, făcută de echipa sa de campanie

Interzicerea publicităţii politice pe Twitter nu reprezintă o problemă pentru Donald Trump-oficial din cadrul echipei de campanie a liderului SUA

"Nu mă încântă niciodată când un canal, o linie, este oprit pentru că elimină o oportunitate", a declarat oficialul, la o zi după ce directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a anunţat interdicţia. "Dar nu ne va afecta în mod semnificativ", a completat oficialul.

Potrivit Reuters, Trump este candidatul care până acum a cheltuit cel mai mult pentru publicitate digitală în campania electorală pentru scrutinul prezidenţial din 2020.

Începând din mai 2018, echipa de campanie a lui Trump a cheltuit peste 21 de milioane de dolari pentru reclame cu caracter politic pe Facebook. Pe de altă parte, datele Twitter arată că nu s-au plătit bani pentru promovarea mesajelor postate de pe contul oficial al lui Donald Tump (@realDonaldTrump), pe care liderul de la Casa Albă îl foloseşte în mod constant şi care are peste 66 de milioane de urmăritori.

Compania Twitter a anunţat recent că va interzice publicitatea politică pe platforma de microblogging, urmând ca noua măsură să se aplice la nivel global, începând cu data de 22 noiembrie.

"Deşi publicitatea online este incredibil de puternică şi foarte eficientă pentru agenţii comerciali de publicitate, această putere aduce riscuri semnificative în ceea ce priveşte politica, unde poate fi folosită pentru a influenţa voturi, să afecteze milioane de vieţi", a declarat directorul general al Twitter Inc.

Anunţul vine în condiţiile în care Facebook este în centrul unei controverse ca urmare a deciziei sale de a excepta reclame postate de politicieni de la regulile care interzic folosirea declaraţiilor false în cazul publicităţii plătite.

Reţelele de socializare, precum Twitter şi Facebook, sunt presate să depună mai multe eforturi pentru a combate campaniile de dezinformare, răspândirea extremismului şi propagandei politice, în contextul preocupărilor privind presupusele imixtiuni electorale ruse în campanii electorale din mai multe ţări occidentale, în special în Statele Unite.

Taguri:
sua,
trump,
twitter

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici