Stephen Biegun, emisarul american pentru Coreea de Nord, nominalizat la funcţia de adjunct al secretarului de Stat

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a nominalizat pe Stephen Biegun, reprezentantul special al Washingtonului pentru Coreea de Nord, la funcţia de adjunct al secretarului de Stat, informează site-ul postului CNN.

212 afișări
Imaginea articolului Stephen Biegun, emisarul american pentru Coreea de Nord, nominalizat la funcţia de adjunct al secretarului de Stat

Stephen Biegun, emisarul american pentru Coreea de Nord, nominalizat la funcţia de adjunct al secretarului de Stat

Casa Albă a comunicat joi că preşedintele Trump a trimis Senatului nominalizarea lui Biegun, urmând ca acesta să-l înlocuiască pe John Sullivan, care a fost nominalizat pentru postul de ambasador al SUA la Moscova.

 

 

Un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a afirmat că Biegun se va ocupa în continuare de relaţiile cu Coreea de Nord, chiar dacă Senatul va aproba nominalizarea la funcţia de adjunct al şefului diplomaţiei americane.

Biegun a fost numit în rolul de reprezentant special al SUA pentru Coreea de Nord în august 2018, având sarcina să coordoneze negocierile cu Phenianul în scopul "denuclearizării finale, complete şi verificate a Coreei de Nord". Negocierile pe această temă sunt însă în impas.

Dacă va fi confirmat, Biegun va prelua această funcţie pe fondul speculaţiilor intense cu privire la viitorul politic al secretarului de Stat Mike Pompeo, despre care se speculează că ar studia posibilitatea să candideze la Senat.

În cazul în care Pompeo, care a negat speculaţiile, va decide să candideze, Biegun ar prelua conducerea Departamentului de Stat.

Înainte de a se alătura Administraţiei Donald Trump, Biegun a ocupat funcţia de vicepreşedinte pentru relaţii guvernamentale internaţionale la compania Ford Motor.

Taguri:
sua,
diplomaţie,
coreea

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici