Întrevedere bilaterală între Angela Merkel şi Antonis Samaras în cadrul summitului de la Bruxelles

Cancelarul german Angela Merkel a avut vineri o întrevedere bilaterală cu omologul său grec, Antonis Samaras, a informat o sursă diplomatică germană.

110 afișări
Imaginea articolului Întrevedere bilaterală între Angela Merkel şi Antonis Samaras în cadrul summitului de la Bruxelles

Antonis Samaras şi Angela Merkel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cu ocazia acestei "scurte discuţii", cei doi lideri europeni au abordat "implimentarea unor reforme şi continuarea eforturilor de consolidare bugetară în Grecia", a precizat sursa.

Cu câteva ore înainte, liderii din zona euro au "salutat progresul Greciei pentru că a repus pe drumul cel bun programul său de ajustare economică", într-un comunicat publicat în noaptea de joi spre vineri în cadrul summitului.

Lăudând "determinarea Guvernului grec" şi "eforturile remarcabile realizate de către poporul grec", ei adaugă că "Eurogrupul va examina rezultatul activităţii" troikăi creditorilor Atenei şi "va lua deciziile necesare".

Reuniunea unui Eurogrup, alcătuit din miniştri de Finanţe din zona euro, este preconizată pentru 12 noiembrie la Bruxelles, dar anumiţi oficiali europeni au precizat posibilitatea ca o altă reuniune, consacrată Greciei, să se ţină la sfârşitul lui octombrie.

Acest comunicat de presă sugerează că Grecia va obţine de la creditorii săi (UE şi FMI) tranşa de ajutor de 31,5 miliarde de euro, care face parte dintr-un program de ajutor de 130 de miliarde de euro de care are nevoie urgent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici